Bilmeniz Gereken 7 Eğitim Videosu Geliştirme En İyi Uygulaması

Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Eğitim Videosu Geliştirme En İyi Uygulaması

Videoların üstün bir öğrenme yolu olduğuna ve geleneksel eğitim yöntemlerine kıyasla harika sonuçlar getirebileceğine şüphe yok. Ancak, eğitim videolarının çalışanların elde etmesine yardımcı olduğu başarı düzeyi, ne kadar iyi yapıldıklarına bağlı olarak değişebilir. Bu makalede, eğitim videolarınızın çalışanlarınızın öğrenme ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılamasını ve eğitim kursu süresince onları meşgul etmesini sağlayacak 7 en iyi video geliştirme uygulamasını paylaşıyoruz.

Kendi Eğitim Videolarınızı Oluşturmak İçin Kontrol Listesi

1. Kısa Tutun

İçeriğinizi kısa ve öz tutmak ile gerekli tüm bilgileri dahil etmek arasındaki dengeyi bulmak zor olabilir. Çalışanların günlük olarak uğraşması gereken ağır bir iş yükü ve sayısız dikkat dağıtıcı şey olabilir, bu da uzun bir videonun dikkatlerini çekmesinin pek mümkün olmadığı anlamına gelir. Kısa dikkat süreleriyle mücadele etmek için ideal bir video uzunluğu 3-6 dakikadır, ancak birkaç dakikada bir uygun kesme noktaları sağlarsanız 30 dakikaya kadar çıkabilirsiniz. Bundan daha uzun sürmeniz gerekiyorsa, epik bir video yerine bir dizi yapmak daha iyidir.

2. Her Seferde Tek Bir Şeye Odaklanın

Eğitim materyali oluştururken, içine mümkün olduğu kadar çok bilgi sığdırmak isteyebilirsiniz. Bu, öğrencilerin eldeki konuyu derinlemesine incelemelerine yardımcı olmayı amaçlasa da, kafa karışıklığına ve ilginin dağılmasına neden olabilir. Bunun yerine, önerdiğimiz en iyi video geliştirme uygulaması, ana konunuzu seçmek ve ona bağlı kalmaktır. Gereksiz açıklamaları en aza indirin ve öğrencilerin dikkatini ana noktadan uzaklaştıran “eğlenceli gerçeklerden” uzak durun. Bu şekilde, daha fazla netlik ve öğrenci katılımı elde edeceksiniz.

3. Altyazı ve Seslendirme Ekleyin

Video eğitim programınızın (veya bu konuda başka herhangi bir türün) en önemli önceliklerinden biri, mümkün olduğunca erişilebilir ve kapsayıcı olmaktır. Videoda gösterilen eylemlere eşlik edecek bir seslendirme ve herhangi bir yanlış anlaşılmayı önlemek için altyazılar eklemek bu yönde atılmış harika bir adımdır. Bu ek yardımlar, yalnızca görme veya işitme engelli çalışanlar için değil, aynı zamanda farklı öğrenme stillerine sahip çalışanlar için de faydalıdır. Ayrıca, çalışanların eğitim videolarını gürültülü ortamlarda veya kulaklıksız olarak izlemelerine olanak tanır.

4. Çekim Ortamınızı Dikkatlice Ayarlayın

Birçok video geliştirme ekibinin ihmal etme eğiliminde olduğu en iyi uygulama, eğitim videolarının mümkün olan en iyi kaliteye sahip olmasını sağlamaktır. Öğrencilere net sesli ve yüksek çözünürlüklü videolar sağlamak, öğrenme deneyimi ve bilgi özümseme seviyeleri için son derece önemlidir. Bu nedenle, harici bir mikrofonla mümkün olan en iyi sesi yakaladığınızdan emin olun ve net bir görüntü için iyi aydınlatılmış ancak basit bir çekim arka planı ayarlayın. Bir canlı aksiyon videosu çekmek bütçenizi aşıyorsa, kolayca yüksek kaliteli bir animasyon videosu oluşturabilirsiniz.

5. Basit Grafikler Kullanın

Animasyondan bahsetmişken, birçok video geliştirme ekibi, eğitim videoları oluşturmak için bu yöntemi kullanır. Renkli grafikleri ve komik karakterleri öğrencilerin ilgisini çeker ve amaçlanan mesajı kavrayacak kadar uzun süre ilgilerini canlı tutar. Üretilmelerinin daha kolay ve daha ucuz olduğu düşünülürse, kullanımları kesinlikle teşvik edilir, ancak görsel efektlerde aşırıya kaçmamayı hatırlamanız gerekir. Okunması kolay ve izleyicileri bunaltmayan basit animasyonlar kullanın. Ek olarak, öğrencilerin duraklatmak veya ileri atlamak zorunda kalmadan okumaları için bunları ekranda yeterince uzun tuttuğunuzdan emin olun.

6. Etkileşimli Hale Getirin

Öğrencilerden tek istediğiniz oturup izlemekse, bir noktada kaçınılmaz olarak ilgilerini kaybedeceklerdir. Bu nedenle, eğitim programınızı verimli hale getirmek için ihtiyaç duyduğunuz en iyi video geliştirme uygulaması etkileşimdir. Eğitim videolarını izlemeyi etkileşimli bir deneyime dönüştürmenin birçok yolu vardır. Örneğin, görüntüleyenlerin ek bilgi için sürüklemesine, üzerine gelmesine ve tıklamasına olanak tanıyan etkin noktalar ekleyebilirsiniz. Hatta bazı senaryo videoları duracak ve izleyiciye hikayenin nasıl devam edeceğini belirleyen sorular soracaktır. Bu tür seçimler öğrenciyi sürece aktif olarak dahil eder ve yeni becerileri daha etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olur.

7. Birden Fazla Cihazda Erişime İzin Ver

Teknoloji ve sosyal medyanın içinde büyüyen genç kuşakların tercih ettiği öğrenme yöntemi olarak eğitim videolarının, kullandıkları tüm cihazlardan erişilebilir olması gerekiyor. Bu, farklı boyutlardaki bilgisayarları, tabletleri ve akıllı telefonları içerir. Videoların tüm bu seçeneklere uygun olması için yeterince büyük action butonları eklemeli, hiçbir grafiğin kesilmediğinden emin olmalı ve daha küçük bir ekranda rahatlıkla okunabilen bir yazı tipi kullanmalısınız. Bu, çalışanların hareket halindeyken öğrenmelerine ve eğitim programını keşfetmek için daha fazla zaman harcamalarına olanak tanır.

Çözüm

Eğitim videoları yapmak kolay görünebilir ve çoğu durumda öyledir. Ancak, amaçladığınız mesajı iletmek için doğru görüntüleri tasarlamanın ve yakalamanın bir sanatı olmadığını söyleyemeyiz. İyi tasarlanmış bir eğitim videosu, öğrencinin dikkatini kolayca çekebilir ve minimum çabayla yeni bir kavramı anlamalarına yardımcı olabilir. Bu makalede paylaştığımız video geliştirme en iyi uygulamalarını takip ederseniz, kitleniz için kolayca ilgi çekici ve eğitici videolar oluşturabilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.