Bulut Tabanlı Bir Öğrenim Yönetim Sistemi En İyi Seçim mi?
Bulut Tabanlı Bir Öğrenim Yönetim Sistemi Akıllıca Bir Yatırım mı?
LMS platformları inanılmaz derecede çok yönlüdür. Eğitim modülleri oluşturabilir ve üstlenebilir, idari görevleri yerine getirebilir ve iç iletişimi sürdürebilirsiniz. Bulut tabanlı çözümler genellikle bunları kullanmak için programlama uzmanlığına ihtiyaç duymaz; bu da, aracı korumak için özel bir BT ekibine bütçelerinde mutlaka yer olmayan kuruluşlar için idealdir. Ancak dikkate alınması gereken birçok başka nokta var ve bunlar satıcılarla iletişime geçmeden önce kendinize sormanız gereken sorular. Hangi alanları araştırmanız gerekiyor ve ilk etapta bulut tabanlı bir Öğrenim Yönetim Sisteminin işletmeniz için en iyisi olup olmadığını nasıl belirleyebilirsiniz?
Bulut Tabanlı Bir LMS’nin Doğru Seçim Olduğunu Belirlemenize Yardımcı Olacak Sorular
1. Dış Ortaklara Uzaktan Eğitim Vermemiz Gerekiyor mu?
Genişletilmiş işletme, sözleşmesiz satış ekiplerini, saha dağıtım merkezlerini ve hatta müşterileri kapsar. Markanıza bağlı olmaları gerekmez, satış makinenizin simbiyotik bir parçasıdırlar. Kelimenin tam anlamıyla “onların patronu olmadığınız” için, dahili sistemlerinize erişimleri yoktur. Bu nedenle, bulut tabanlı öğrenme sisteminizin, kuruluşunuzun bu dış öğelerini eğitme ve bunlarla iletişim kurma kapasitesine ihtiyacı vardır. Örneğin, her zaman koda uygun olmaları için uyum eğitimi sağlamak.
2. Şirket İçi Çalışanların Hareket Halinde Desteğe Erişimi Gerekiyor mu?
Önceki soru, fiziksel olarak ofisinizde bulunan veya olmayan kursiyerlerle ilgilidir. Bazı durumlarda, politikalarınız bunları kapsamayabilir. Ayrıca, çalışan olmadıkları için erişmemeleri gereken bazı bilgiler vardır. Yani, herkesin yaptığı gibi giriş yapamazlar. Bu ikinci soru, rutin olarak ofis dışında çalışan personel hakkındadır. JIT kaynaklarına başvurabilmeleri için bir mobil uygulamaya ve/veya uzaktan erişime ihtiyaçları var. Veya internetten uzakta oldukları zamanlar için çevrimdışı erişime sahip eğitim araçlarına ihtiyaç duyabilirler.
3. Eğitimin Dışında, LMS’mizin Yapmamız Gereken Başka Neleri Var?
Özelleştirilmiş kurslar tasarlamak ve bunları daha büyük bir ölçekte dağıtmak için genellikle bulut tabanlı sistemlerimizi kullanmaya odaklanıyoruz. Günlük zaman çizelgeleri veya fiyat teklifleri ve faturalar hazırlamak gibi, yapmamız gereken başka şeyler olduğunu unutuyoruz. Hatta müşteri şikayetlerini toplamaları ve takip etmeleri gerekebilir. LMS’niz kurs tasarımında harikaysa ancak bu diğer şeyleri yapamıyorsanız, alışverişe devam etmeniz gerekebilir. Hiçbir şeyi atlamamak için ihtiyacınız olan özellikleri listeleyin. Bu kadar çok kriterle, önemli bir şeyi gözden kaçırmak kolaydır. En iyi seçiminiz bu yerleşik araçları sunmasa bile, en azından mevcut yazılımınızla uyumlu olmalıdır.
4. Mevcut LMS’mizin Hangi Bölümleri Çalışıyor (Hangileri Çalışmıyor)?
Yeni bir LMS için pazardaysanız, muhtemelen eskinizde bir sorun vardır. Net bir resme sahip olduğunuzdan emin olun. Mevcut yazılımınızda olmayan hangi özelliklerin olmasını istersiniz? Satıcınız bu özellikleri içerecek bir yükseltme oluşturabilir mi? Eksik işlevleri sağlamak için uyumlu ek eklentiler satın alabilir misiniz? Mevcut LMS’niz hakkında sevdiğiniz şeyler varsa, herhangi bir olası satın alımın da bu özellikleri içerip içermediğini bir kez daha kontrol edin. Mevcut platformunuzda herhangi bir eksiklik varsa, bunun gerçekten bir erişilebilirlik sorunu olup olmadığını veya stratejinize ve/veya aracın diğer yönlerine ilişkin doğal sorunlar olup olmadığını değerlendirin.
5. İşbirliği Kuruluşumuz İçin Ne Kadar Önemli?
Çevrimiçi eğitim büyük ölçüde tek kişilik bir görevdir. Bu çekiciliğinin bir parçası – kimse sizi zorlamıyor. Kendi hızınızı belirlersiniz. Ama aynı zamanda bir kusur da olabilir çünkü manevi destek olmadan yalnız kalabilir. Dolayısıyla, uyum ve ekip çalışması kurumsal vizyonunuzun önemli bir parçasıysa, bulut tabanlı bir Öğrenim Yönetim Sistemi ortak eğitime olanak sağlayabilir. Bu, yerleşik bir sohbet odası veya dahili mesajlaşma uygulaması, telekonferans araçları, grup görevleri için eşzamanlı oturum açma seçenekleri ve uzaktaki ve/veya ofis dışındaki iş arkadaşlarıyla gerçek zamanlı etkileşim için mobil yetenek gibi birçok biçimde olabilir.
6. Kurumsal Alanımız BYOD Ortamı mı?
Satış ekipleri gibi belirli personele genellikle ofis telefonları ve ofis arabaları verilir. Diğer kuruluşlar, çalışanlarına konuşma süresi ve mobil veri sağlar, ancak kendi telefonlarını kullanmaları konusunda ısrar eder. BT ortamlarında, bazı çalışanlar ihtiyaç duydukları özelliklere sahip olduğu için kendi dizüstü bilgisayarlarını işe getirmeyi tercih ediyor. Tüm bu senaryolarda, elektronik markaların, modellerin ve işletim sistemlerinin bir karışımıyla karşılaşabilirsiniz. Standart bir satıcı kullansanız bile, makinelerinizin farklı üretim yılları olacaktır. Bulut tabanlı LMS’nizin bunların tümü ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
7. Markalaşma Bizim İçin GERÇEKTEN Önemli mi?
Bazı şirketler için markalaşma, sıradan şeylere bir logo yapıştırmaktan ibarettir. Diğer kuruluşlar, her şeyi yazı tipi boyutuna kadar dikte eden ayrıntılı marka kitaplarına sahiptir. Bazı bulut tabanlı LMS seçenekleri, beyaz etiketlemeyi sınırlar. Bu nedenle, istediğiniz kadar çok markalama seçeneğine sahip olmayabilirler. Marka misyonunuz için çok önemliyse, özelleştirilebilir görseller ve paletler içeren bir LMS bulun.
8. Şirket İçi Ekibimiz Destek ve Bakım İşlemlerini Yapabilir mi?
Bulut tabanlı bir Öğrenim Yönetim Sistemine sahip olmanın avantajlarından biri, en azından bir yazılım/teknik bakış açısıyla, genellikle bakım işlerini satıcıların üstlenmesidir. Bu nedenle, satıcı tüm bunları sizin için yaptığından, platformu özelleştirmek veya sistemi periyodik olarak yükseltmek için özel bir ekip tutma konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bununla birlikte, hangi platformu seçerseniz seçin, içerik bakımı, revizyonlar ve diğer devam eden görevleri göz önünde bulundurmalısınız.
Çözüm
LMS satın almadan önce rutin olarak dikkatlice araştırmamız söylenir. Ancak her zaman neye bakacağımızı bilmiyoruz, bu yüzden ne sormak istediğimiz konusunda net değiliz. Dikkate alınması gereken bazı alanlar, iş gücünüzün ne kadarının uzak ve/veya mobil olduğudur. Eğitim dışı ihtiyaçlarınızı ve mevcut LMS’niz hakkında neyi/neleri beğenmediğinizi düşünün. İhtiyaç duyduğunuz işbirliği düzeylerini ve firmanızda temsil edilen cihaz türlerini/markalarını göz önünde bulundurun. Ardından, markalaşmanın bir öncelik olup olmadığına karar verin. Yanıtlarınıza göre, hangi özelliklerin olmazsa olmaz olduğunu belirleyin, ardından tüm temel özellikleri içeren ve bütçenize uygun bir SaaS ürünü seçin.
İhtiyacınız olan özellikleri karşılayabileceğiniz bir fiyata sunan şirketiniz için mükemmel bulut tabanlı platformu seçin. Özel çevrimiçi dizinimiz, bugün mevcut olan en iyi bulut LMS çözümlerini içerir. Hatta sonuçları kullanım durumu, sektörler, fiyatlandırma modeli ve diğer temel kriterlere göre filtreleyebilirsiniz.