Çalışan Eğitimi LMS’leri Nasıl Yardımcı Olur?

En İyi LMS ile Çalışan Eğitimini Kolaylaştırın

Şirketler, giderek daha popüler hale gelen Öğrenme Yönetim Sistemlerini (LMS’ler) kullanarak yenilikçi eğitim uygulamalarına yatırım yapma ihtiyacını belirlemektedir. İlgili ve tutarlı eğitim, kuruluşların ofisteki üretkenliklerini ve performanslarını geliştirmelerine yardımcı olur. American Society for Training and Development’a göre, etkili bir kurumsal eğitim programına yatırım yapan bir kuruluş, çalışan başına yaklaşık %218 daha fazla gelir elde ediyor. Buna ek olarak, günümüzün çalışanları, kuruluşun yalnızca maaş çeki sunmak yerine kariyer gelişimleri için çalışan eğitimini desteklemesini ve geliştirmesini beklemektedir. Dahası, kuruluşlar, çalışanlar arasındaki beceri açığını kapatma konusunda daha büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Doğru eğitimle iş gücüne beceri kazandırmak, çalışanların üretkenliğini artırır. Ayrıca, eğitimli çalışanlar ileri teknolojileri daha iyi kullanabilir ve sanal ekipler de dahil olmak üzere yeni çalışma sistemlerinde daha iyi performans gösterebilir. Dünya çapındaki akranları veya müşterileriyle etkili bir şekilde iletişim kurabilir ve işbirliği yapabilirler. Çalışan eğitimi LMS’lerinin ne olduğunu anlamaya çalışalım.

LMS Nedir?

Şirketler, iş dünyasının küreselleşmesi, bilginin hızlı gelişimi ve dünya çapında varlık sağlamak için e-Ticaret faaliyetlerinin genişlemesi nedeniyle iş akışlarında hızlı bir değişim yaşıyor. Kuruluşlar, öğretim yaklaşımlarının ve program tasarımlarının ötesinde, eğitim ve gelişime duyulan ihtiyacın farkına varmışlardır. Bir Öğrenme Yönetim Sistemi, çalışanların eğitimi için uygun bir seçenek gibi görünmektedir. Etkileşimli ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sağlar. Bu teknoloji, çalışanlar için uygun eğitim ve kariyer geliştirme fırsatları sunarak iş operasyonlarını hızlandırdı.

Teknik olarak, çalışanlar için kurumsal ortamda eğitim ve öğretim materyalleri sağlayan bir Öğrenme Yönetim Sistemi, çalışan eğitimi LMS olarak bilinir. Organizasyonda eğitim kurslarının ve eğitim materyallerinin verilmesini, yönetimi ve otomasyonu kolaylaştıran çok sayıda çekici özelliğe sahip web tabanlı bir teknolojidir. Öğrenim kaynaklarını depolar ve yönetir, çalışan performansını izler ve beceri değerlendirmeleri ve değerlendirmeleri sağlar.

Çalışan Eğitimi LMS’lerinin Avantajları

Öğrenme Yönetim Sistemi, verimliliği izlemenin ve çalışanların öğrenme ihtiyaçlarını belirlemenin zorlaştığı hibrit çalışma modelinin zorluklarına karşı sürekli öğrenmeyi mümkün kılar. Halihazırda çok sayıda kuruluş, çalışanlarına eğitim vermek için Öğrenme Yönetim Sistemlerini kullanmaktadır. Eğitim kurslarının verilmesi için merkezi bir veri havuzu sistemiyle sınırlı değildir. İçinde işletmelerin en yararlı bulduğu çok sayıda yerleşik işlevsellik vardır. Çalışan eğitimi LMS’lerinin kuruluşların eğitim programlarını kolaylaştırmasına nasıl yardımcı olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Sürükleyici Öğrenme

Bir LMS, öğrencilerin sanal bir öğrenme ortamını deneyimlemelerini sağlar. Eğitmenler çevrimiçi eğitim oturumları planlayabilir ve canlı eğitim sağlayabilir. Bu eğitim oturumları kaydedilebilir ve yeni çalışanlara veya ihtiyacı olanlara eğitim verilmesinde daha fazla kullanılabilir. Hibrit çalışma kültürüne sahip kuruluşlar, uzaktan iş gücünü merkezi eğitimle eğitmek için bu özelliği kullanabilir.

Kesintisiz Veri ve Analitik Görselleştirme

Öğrenci verileri, önceden yüklenmiş biçimler veya LMS’de özel olarak oluşturulmuş biçimler kullanılarak raporlanabilir. Bu raporlar, LMS gösterge tablosunda veya CRM’ler ve AMS gibi bağlı sistemlerde görselleştirilebilir. Kuruluşların, öğrencinin ilerlemesini ve kurs içeriğinin performansını izlemesini sağlar. Örneğin, çok sayıda tamamlanan kurs, yüksek öğrenci katılımını yansıtırken, yarıda bırakılan kurslar, katılımın zayıf olduğunu ve içeriğin iyileştirilmesi gerektiğini gösterir. Benzer şekilde, öğrencilerin derslerde geçirdikleri süre, ilerlemelerini değerlendirmek için izlenebilir.

Entegrasyon ve Çoklu Oturum Açma (SSO)

CRM’ler, ERMS, HRM’ler, ERP’ler ve diğerleri gibi üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyonu kolaylaştıran bir LMS, verilerin her iki entegre platform arasında senkronizasyonunu sağlar. Bunun yanı sıra otomasyon ile tekrar eden görevleri azaltır. Bu sayede kullanıcılara oldukça fazla zaman kazandırmaktadır. Ek olarak, çoklu oturum açma (SSO) özelliği, kullanıcıların bir dizi oturum açma kimlik bilgisi ile birden çok tümleşik uygulamaya erişmesine olanak tanır. Kullanıcıların öğrenme içeriğine erişmek için açıkça LMS’de oturum açması gerekmez. Böylece artan verimlilik seviyeleri ile üretkenliği artırır.

Oyunlaştırma ile Daha İyi Etkileşim

Bir LMS’deki oyunlaştırma özelliği, öğrenci katılımını artırır. Öğrencilerin puanlar, rozetler, krediler ve sertifikalar gibi ödüller kazanırken öğrenmeye devam etmeleri için motive olmalarını sağlar. Ayrıca, lider tablolarında yer alarak çalışanlar arasında sağlıklı rekabeti teşvik eder.

Mobil öğrenme

Mobil öğrenme LMS uygulamaları, kullanıcıların hareket halindeyken öğrenmelerini kolaylaştırır. Öğrenciler, aktif bir internet bağlantısı gerektirmeden istedikleri zaman öğrenmeye devam edebilirler. LMS’nin duyarlı tasarımı, öğrenme içeriğinin farklı mobil ekran boyutlarında sorunsuz bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Çevrimdışı öğrenme verileri, öğrenci aktif bir internet alanına geri döndüğünde senkronize olur.

Daha İyi İşbirliği

Çok platformlu öğrenmeyi destekleyen bir LMS, öğrencilerin, kullanıcıların özel öğrenme gereksinimlerine bağlı olarak resimler, videolar, ses, e-Kitaplar, pdf’ler ve diğerleri gibi çeşitli biçimlerdeki içeriğe erişmesini sağlar. Ayrıca, sosyal öğrenmeyi kolaylaştıran bir Öğrenme Yönetim Sistemi, öğrencilerin bağlantı kurmasını ve tartışma forumları, yorumlar ve geri bildirimler üzerinden fikir, deneyim ve uzmanlık alışverişinde bulunmasını sağlar. Akranları ve eğitmenleriyle etkileşim kurabilir, projeler üzerinde işbirliği yapabilir ve eğitmenlerden rehberlik isteyebilirler. Onları bir grup içinde öğrenmek için motive eder ve sağlıklı bir rekabet oluşturur.

Kişiselleştirilmiş Öğrenme Yolları

Çalışanlar için öğrenme gereksinimleri, iş rollerine ve profillerine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, kıdemli bir çalışanın öğrenme ihtiyaçları, kıdemsiz bir çalışanınkinden farklı olacaktır. Yapay zeka tarafından önerilen kişiselleştirilmiş öğrenme yolları, iş rolünün yanı sıra öğrencilerin öğrenme geçmişi ve ilgi alanlarına göre oluşturulur. LMS, kurs modüllerinin çalışanlara, rollerinin öğrenme gereksinimlerine göre otomatik olarak atanmasını sağlar.

Yetkinlik Değerlendirmesi

Eğitmen, bir sonraki kurs içeriğine erişmek için gerekli krediler veya ön kayıt kursu tamamlama gibi belirli koşullarla kursa erişim kısıtlamaları uygulayabilir. Yetkinlik değerlendirmesi, öğrencilerin öğrenme programında bir sonraki adıma geçmesine izin vermeden önce önkoşulların karşılanmasını sağlar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.