En İyi Kullanıcı Deneyimini Sağlayan Bulut Tabanlı Bir LMS Seçmek İçin 5 İpucu

En İyi Kullanıcı Deneyimini Sağlayan Bulut Tabanlı Bir LMS Nasıl Seçilir: Genel Bir Bakış

UX ve UI hakkında pek çok mem var. Bunların arkasındaki öncül, geliştiricilerin ve kodlayıcıların daha çok şeylerin işlevsel yönüyle yönlendirilebileceğidir. Bu nedenle, onlara mantıklı gelen şey, kullanıcı kolaylığına dönüşmeyebilir. Diğer uçta ise, görsel tasarımcılar LMS’nizin estetik açıdan hoş olmasını isterler, ancak kullanıcının bakış açısını dikkate almayabilirler. Ancak personeliniz LMS’yi kullanmaktan hoşlanmıyorsa – veya daha kötüsü, nasıl olduğunu çözemezlerse – onu görmezden gelebilirler. Bundan nasıl kaçınabilirsin? Genel kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda hayal kırıklığına uğratmayan bulut tabanlı bir LMS çözümü seçmenin bazı sırlarına bakalım.

Doğru Bulut Tabanlı LMS’yi Seçmenin 5 Sırrı

1. Test Sürüşü Yapın

Bu günlerde, neredeyse her ürün prova sunuyor. Dijital ürünleri bir hafta hatta bir ay boyunca deneyebilirsiniz. Bazı mobil uygulamalar size üç aylık bir deneme süresi bile verir. Bundan tam olarak yararlanın. Satın alma müdürü olarak, iki gün sonra ürün size satılabilir, ancak yine de diğer personel üyelerinin ürünü test etmesine izin vermelisiniz. Yatırım Getirisi’nden varlık takibine kadar her departmana kendi test kriterlerini verin. Teknolojiden en az anlayan üyelerinizin kullanıcı deneyimini değerlendirmesini sağlayın. Kullanıcı yolculuğundan keyif alıyorlarsa ve anlamlandırabiliyorlarsa, diğer herkes de yapabilir. Ayrıca, inceleme çabalarınıza rehberlik edecek net kriterleriniz de olmalıdır. Örneğin, hangi işlevleri arıyorsunuz ve sistem bu görevleri kolaylıkla tamamlamanıza izin veriyor mu?

2. Kurum İçi Beceri Setlerini Belirleyin

Bulut LMS’nizin tam olarak ne yapmasına ihtiyacınız var? Olasılıklar, dış ortak faaliyetlerinin izlenmesinden çalışan becerileri gelişiminin değerlendirilmesine kadar her şeyi içerir. Ve tabii ki eğitim materyalleri geliştirmesini ve dağıtmasını istiyorsunuz. Bu görevlerin her biri farklı personel üyeleri tarafından gerçekleştirilecektir, bu yüzden onlarla görüşün. İK için otomatikleştirilmiş rapor üretimi var mı? İçerik oluşturma modülü, teknisyenlerin sıfırdan kodlama yapmasını gerektiriyor mu ve yapabilirler mi?

3. Çevrimiçi İncelemeleri Araştırın

Yeryüzünde satılan hemen hemen her ürün veya hizmet için, özellikle de bir süredir ortalıkta dolaşan bir dijital ürünse, birileri bir yerlerde bir inceleme yazmıştır. Yine de tüm referanslar eşit değildir. Aslında, bazıları sadece eğlence değeri için yazılmıştır, bu nedenle sizi iyi bir şekilde güldürebilse de fazla bilgi alamayabilirsiniz. Özellikle kullanıcı deneyiminden bahseden incelemeleri arayın. Öğrenme eğrisinin ne olduğunu ve kullanıcıların ne kadar hızlı konuştuğunu bilmek istiyorsunuz. Ofisinizde yaygın olan telefon/bilgisayar markalarıyla uyumlu mu? Mobil cihazlar için optimize edilmiş mi? İnternet bağlantısının düşük olduğu alanlarda çalışıyor mu? Yerleşik bir yerel uygulaması var mı? UX’i daha etkili bir şekilde ölçebilmeniz için gözden geçiren kişinin benzer bir kullanım durumu olduğunu da doğrulamanız gerekir. Örneğin, aynı sektördeler ve aynı düzeyde deneyime sahipler.

4. Eğitim Stratejinizi Düşünün

Eğitim, bulut tabanlı LMS’nizin tek işlevi olmasa da kesinlikle bir faktördür. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz eğitim türünü düşünün. Nasıl yapılır videoları ve sesleriyle mi yönlendiriliyor? Karma bir yaklaşımı mı tercih edersiniz? Modülleriniz eğitmen liderliğinde mi yoksa kendi kendine mi çalışıyor? Eğitim sürecinin kendisi ne kadar uygulamalı? Seçtiğiniz bulut öğrenme yönetim sistemi, tüm bu segmentleri destekleyecek işlevselliğe ihtiyaç duyar. Ve her aşamada kullanımının kolay olması gerekiyor. Örneğin, kursiyerlerin altyazıları kapatma veya açma ve gerektiğinde duraklatma ve yeniden oynatma becerisine ihtiyacı vardır. Bu olmadan, kullanıcı deneyimi tehlikeye atılacaktır. Öte yandan, eğitiminiz metin ağırlıklı olabilir. Daha sonra kursiyerlerin (ve eğitmenlerin) ilgili konuları hızlı bir şekilde bulabilmeleri için içerik kitaplığınızın anahtar kelime optimizasyonu yapılması gerekir.

5. Geleceği Düşün

Herhangi bir sağlıklı organizasyonun bir şekilde uzun vadeli bir stratejisi vardır. Her şeyi planlayamazsınız ama en azından genişleme planlarınızı bilin. Önümüzdeki iki ay ve hatta önümüzdeki birkaç yıl için vizyonunuz nedir? Personelinizi ikiye katlamayı planlıyor musunuz? Biri taşınacak mı, yoksa kesecekmişsiniz gibi mi görünüyor? Şu anda beş personeliniz varsa ve 50 olmasını umduğunuzu biliyorsanız, doğru bulut tabanlı LMS’ye yatırım yapın. Ekstra klavyeleri barındıracak kapsama sahip olmalıdır. Benzer şekilde, buluta geçiş, küçülme oyun planının bir parçası olabilir. Minimum kullanıcı sınırı 50 olan LMS için ödeme yapmayın. Dikkate alınması gereken diğer bir konu da fazlalık ücretleridir. Bazı bulut LMS sağlayıcıları, seçtiğiniz paketin dışındaki ek kullanıcılar için ücret alır. Bu nedenle, uzun vadede tasarruf etmek için abartmak isteyebilirsiniz.

Çözüm

Kullanıcı deneyimi genellikle test edilmesi basit bir şeydir. Bu yüzden sık sık gözden kaçıyor olabilir. LMS geliştiricileri, tüketicilerin yazılımı nasıl kullandığına değil, yazılımın çalışıp çalışmadığına odaklanacak. Yine de bu tüketiciler projenizle ilgili zor anlar yaşarsa, onu terk edecek ve yollarına devam edeceklerdir. Bir alıcı olarak, personelinizle bunun olmasını nasıl engellersiniz? Bir deneme çalıştırması yapın ve personelinizin LMS’yi kullanacak donanıma sahip olup olmadığını öğrenin. Çevrimiçi incelemeleri inceleyin ve eğitim planınızın bulut tabanlı LMS ile çalıştığını doğrulayın. İki ila beş yıl sonrasını planlayın ve teknik desteğin yeterli olduğunu onaylayın. Sonuçta, personelinize hoş bir deneyim sunmak, tutarlı eğitim ve kullanıma giden en iyi yoldur.

Hangi bulut tabanlı LMS en iyi kullanıcı deneyimini ve yatırım getirisini sağlar? En son incelemeleri araştırmak ve sonuçlarınızı özelliklere ve fiyatlandırma modeline göre filtrelemek için çevrimiçi dizinimizi kullanın. Ayrıca, hangi platformların sistemi kendiniz test etmenize izin veren ücretsiz deneme veya demo sunduğunu da görebilirsiniz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.