Erişilebilir Etkileşimli Öğrenme İçin Yazma Aracı Nasıl Bulunur?

Erişilebilir Etkileşimli Öğrenme İçin Bir Yazma Aracı Nasıl Seçilir?

Yazma araçları, E-Öğrenim içeriği oluşturmayı hızlandırmak için Öğretim Tasarımcıları ve eğitmenler için temel yazılım parçaları haline geldi. Hem eğitim sektöründe hem de şirketlerde çevrimiçi eğitim, giderek artan dijital toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için çok önemli hale geldiğinden, bu yazılımın önemi son yıllarda artmıştır.

Ancak, tüm geliştirme araçları aynı şekilde çalışmaz. Bazıları kapsamlı programlama, kodlama ve tasarım bilgisi gerektirirken, diğerleri daha çevik ve sezgisel süreçler kullanarak kurslar oluşturmanıza olanak tanır. Erişilebilir e-Öğrenim içeriği oluştururken de aynı şey geçerlidir. Şu anda piyasada bulunan araçlardan yalnızca birkaçı, erişilebilirlik kriterlerini karşılayan kurslar geliştirmenize olanak tanır.

Bu nedenle, e-Öğrenim yazma yazılımınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir dizi olmazsa olmaz husus aşağıda verilmiştir.

e-Kitap Yayını: Herkes İçin e-Öğrenim Yaratmak: Erişilebilir ve Etkileşimli Öğrenme Nasıl Tasarlanır?

eKitap Sürümü

Herkes İçin E-Öğrenim Yaratmak: Erişilebilir ve Etkileşimli Öğrenme Nasıl Tasarlanır?

Erişilebilir öğrenmenin zorluklarıyla yüzleşmek için ihtiyacınız olan bilgi ve araçları ortaya çıkarın.

Bir Sonraki Yazma Aracınızı Seçerken Dikkate Alınması Gereken 5 Önemli Nokta

1. Yazma Aracınızın Kullanımı Kolay Olmalıdır

E-Öğrenim kursları oluşturma konusunda önceden deneyiminiz yok mu? Ekibiniz ileri düzeyde tasarım ve programlama bilgisine sahip değil mi? Çevrimiçi eğitim programlarınızı geliştirirken daha çevik olmak ister misiniz? Bu sorulardan herhangi birinin cevabı evet ise, öğrenme eğrisi düşük olan basit ve sezgisel bir e-Öğrenim geliştirme yazılımı seçmek en iyisidir. Ayrıca, önceden tanımlanmış stil şablonları, slaytlarla düzenlenmiş basit düzenler ve önceden yapılandırılmış multimedya ve etkileşimli kaynaklar gibi içerik oluşturma sürecini optimize etmenize yardımcı olabilecek öğeleri içeren birini de aramalısınız.

Ek olarak, erişilebilir kurslar oluşturmak söz konusu olduğunda, kullandığınız e-Öğrenim yazma yazılımının içeriğin kolayca dönüştürülmesine izin vermesi ve içerik oluşturucuya rehberlik eden ve düzenleme sürecini basitleştiren otomasyon ve ipuçları sunması önemlidir.

2. Yazma Aracınız Erişilebilirlik Standartlarına Uygun Olmalıdır

Kuruluşların erişilebilir e-Öğrenim kursları oluştururken karşılaştığı ana dezavantajlardan biri, en yaygın uluslararası standartlarda belirtilen erişilebilirlik kriterlerini uygulamanın karmaşıklığıdır: Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri (WCAG) ve ABD İşgücü Rehabilitasyon Yasasının 508. Bölümü.

Aslında, şu anda piyasada bulunan yazarlık araçlarının çoğu, resimlere alternatif metin veya multimedya öğelerinde altyazılar ve transkripsiyonlar eklemek gibi yalnızca birkaç temel yönergeye uymanıza izin verir.

Adil ve kapsayıcı bir eğitim planı oluşturmada erişilebilirliğin önemini göz önünde bulundurarak, gerçekten erişilebilir içerik oluşturabilen bir e-Öğrenim yazma yazılımı seçmeniz önemlidir. Diğer bir deyişle, uzman erişilebilirlik danışmanları ve/veya resmi kurumlar tarafından denetlenmiş bir araç.

3. Yazma Aracınız İçeriği Özelleştirmenize İzin Vermelidir

Çoğu şirket için, e-Öğrenim kurslarının marka imajına sadık kalması çok önemlidir. Bu nedenle, bir yazarlık aracında aranacak ilk şeylerden biri, size içeriğinizi kişiselleştirme olanağı sunmasıdır. Dahil edilen stil, renk ve yazı tipi şablonlarının çeşitliliği farklı olmalıdır. Ayrıca şirketiniz için özel olarak hazırlanmış özel şablonlar da oluşturabilmelisiniz.

Bir artı, bir projede kullandığınız renkleri kolayca yönetebilmenizdir. Aslında, şu anda tüm slaytlarınızın rengini yalnızca birkaç tıklamayla değiştirmenize izin veren bazı araçlar var.

Bununla birlikte, erişilebilir kurslar oluşturulurken renk, yazı tipi ve kontrast kullanımı oldukça sınırlı olacağından bir sorun ortaya çıkar. Bu nedenle, yazma aracınız hızlı ve kolay bir şekilde iki öğrenme deneyimi oluşturabilmelidir: biri ihtiyacınız olan tüm orijinal kaynaklara, renklere ve yazı tiplerine sahip; ve erişilebilirlik standartlarına uygun bir saniye. Bunun ekstra bir maliyet veya üretim sürelerinde büyük bir artış anlamına gelmemesi gerektiğini unutmayın.

4. Yazma Aracınız Etkileşimli Öğrenme Programları Oluşturmanıza İzin Vermelidir

En iyi öğrenme deneyimini sunan gerçekten erişilebilir bir eğitim oluşturmak istiyorsanız, ödün veremeyeceğiniz tek şey etkileşimdir. Oyunlar, alıştırmalar, videolar ve etkileşimli infografikler gibi öğelerin çalışan motivasyonunu artırdığı ve dolayısıyla daha iyi eğitim sonuçları sağladığı görülmüştür.

Belli bir dereceye kadar, piyasadaki çoğu e-Öğrenim yazma yazılımı bu kaynakları dahil etme olasılığını sunsa da, her zaman çeşitli bir katalog sağlamazlar. Ayrıca erişilebilir olması için kaynaklara da ihtiyacımız varsa, önümüze açılan seçenekler daha da azalır. Çoğu durumda, e-Öğrenim içerik oluşturucuları bu tür kaynakları manuel olarak uyarlamaya veya en kötü durumda onlarsız yapmaya zorlanır. Bunu önlemek için, hem erişilebilirliği olan hem de olmayan, önceden yapılandırılmış ve kullanıma hazır etkileşimler ve oyunlar sunan bir geliştirme aracı arayın.

5. Yazma Aracınız, Herhangi Bir Cihazdan Erişilebilen İçerik Oluşturmanıza İzin Vermelidir

Öğrencilerin klavye gezintisi veya ekran okuyucular gibi yardımcı teknolojileri kullanmasına izin vermezlerse, e-Öğrenim kurslarınıza gerçekten erişilemez. Ancak, yanıt verebilirliği de unutamazsınız.

Bir geliştirme aracı seçerken, aynı anda erişilebilirlik kriterlerini ihlal etmeden her tür arayüze veya cihaza otomatik olarak uyum sağlayan içerik oluşturabilmelidir.

6. Yazma Aracınız Üretim Sürelerini ve Maliyetleri Optimize Etmeli

Daha önce gördüğümüz gibi, içeriğinizin maliyetlerini ve üretim sürelerini ikiye katlamak istemiyorsanız, kurslarınızı kolayca erişilebilir sürümlere dönüştürmenizi sağlayan bir araç bulmanız gerekir.

Bunu göz önünde bulundurarak, şu anda piyasada ikili mod içeren yazma araçları bulunmaktadır. Bunlar, basit bir düğme tıklamasıyla mevcut bir kursun erişilebilir bir sürümünü otomatik olarak oluşturmanıza olanak tanır. İçerik oluşturucunun yalnızca başlıklar, alternatif metin, altyazılar veya altyazılar dahil olmak üzere birkaç ek değişiklik yapması gerekecektir. Aynı şekilde, otomasyon ve düzenleme ipuçları da e-Öğrenim kurslarınızın erişilebilir sürümünü oluşturmak için gereken süreyi büyük ölçüde azaltmanıza olanak tanır.

Çözüm

Erişilebilirliğin ötesinde, e-Öğrenim kursu oluşturma sürelerini hızlandırmak için üretkenlik özellikleri de gereklidir. Örneğin ortak düzenleme, oluşturma sürecini hızlandırmak için bir zorunluluktur. Otomatik kaydetme veya geri yükleme noktaları gibi diğer işlevler, projeyle ilgili bilgileri veya ilerlemeyi asla kaybetmemenizi sağlayacaktır.

Ek olarak, en modern e-Öğrenim yazma yazılımı, otomatik çevirileri ve seslendirmeleri birleştirmek için Yapay Zekadan yararlanır.

Ekibinizin her üyesi için ilgi çekici, kişiselleştirilmiş ve akılda kalıcı erişilebilir öğrenme deneyimlerini nasıl tasarlayacağınızı keşfetmek için Herkes İçin e-Öğrenim Yaratmak: Erişilebilir ve Etkileşimli Öğrenim Nasıl Tasarlanır e-Kitabını bugün indirin.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.