Kurumsal Eğitimlerde Video Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Videolar Çalışan Eğitim Programınızı Nasıl Yükseltir?

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda video çağında yaşadığımızı anlamak çok kolay. Akıllı cihazlardan reklamlara ve sosyal medya platformlarına kadar her şey onun etrafında dönüyor gibi görünüyor. Video öğrenme dünyasına da girmiş olsa da, işletmeler henüz bu e-Öğrenim trendinden tam olarak yararlanmış görünmüyor. Video tabanlı öğrenmeyi denemek konusunda hâlâ tereddüt ediyorsanız, bu makalenin fikrinizi değiştireceğini umuyoruz. Kurumsal eğitim programınızda video kullanmanın sayısız faydalarından bazılarını keşfedelim.

Çalışan Eğitimine Videoları Dahil Etmenin 7 Faydası

1. Artan Anlama ve Bilgi Tutma

Çalışanlar genellikle yoğun programlarının yanı sıra bir eğitim kursu almaktan çekinirler. Özellikle geleneksel kurslar, sayfalarca materyal okumaya önemli miktarda zaman ayırmalarını gerektirdiğinde. Video tabanlı eğitim, büyük miktarda bilgiyi işlemek için çok daha az çaba gerektiren kolayca sindirilebilir bir formülde toplayarak bilişsel yükü azaltabilir. Ayrıca bir resim bin kelimeye bedeldir. Videoları eğitim programınızda kullanmak, öğrencilerin öğrenme sürecinde birden fazla duyu kullanmasını gerektirdiğinden, bilgilerin daha fazla akılda tutulmasını da sağlar. Öğrenciler ne kadar kendilerini kaptırırsa, eğitimin etkisi o kadar kalıcı olur.

2. Artan Öğrenci Katılımı

Çalışanların sırf mecbur oldukları için kursları tamamladıkları günler geride kaldı. Artık işletmeler, çalışan gelişimine gerçekten değer katacak şekilde eğitimi eğlenceli ve çekici hale getirmeye kararlı. Video, çeşitli nedenlerle genel olarak çalışanlar ve öğrenciler için ilgi çekicidir. Birincisi, tanım gereği videolar, izleyicinin dikkatini çeken ve onu bir metin sunumundan çok daha uzun süre tutan resimler, animasyon, müzik ve etkileşimli öğeler içerir. Ayrıca, yoğun iş gününden sonra keyifli bir mola vererek çalışanların öğrenmeye devam etmelerini sağlar. Ancak, video tabanlı eğitimin en büyüleyici faydası daha sonra gelir.

3. Garantili Esneklik

Günümüzde kurumsal dünya farklı bir hızla ilerliyor ve esneklik çalışanlar için en önemli öncelik haline geliyor. Eğitimin artık onları konferans salonlarında saatlerce oturmakla sınırlamaması gerekiyor. Çalışanların, bulundukları yerden bağımsız olarak talep üzerine eğitim alabilmeleri ve mikro öğrenme içeriğine erişebilmeleri gerekir. Videoların yalnızca birkaç dakika sürdüğünü ve herhangi bir cihazda izlenebileceğini görünce, kesinlikle tüm bu kutuları işaretliyorlar. Buna ek olarak, videolar farklı öğrenme stillerine uyum sağlayacak şekilde kolayca özelleştirilebilir. Görsel, işitsel, sürükleyici veya karma uyaranlara daha fazla yönelebilirler, böylece neredeyse tüm öğrenme tercihlerini kapsarlar.

4. Gelişmiş Çalışan Memnuniyeti ve Verimliliği

Kişisel ve profesyonel gelişim, çalışanlar için giderek daha önemli hale geliyor. Aslında gelişim fırsatları, bir işverenle kalıp kalmama konusunda belirleyici bir faktördür. Sonuç olarak, onlara yalnızca ilgi çekici olmakla kalmayan, aynı zamanda kariyerleri üzerinde gözle görülür bir etki yaratan etkili bir eğitim programı sağlamak, çalışanları elde tutma oranlarını önemli ölçüde etkileyebilir. Ayrıca, video tabanlı öğrenme, çalışanların becerilerini diğer eğitim tekniklerinden daha hızlı geliştirmelerini destekler ve benzeri görülmemiş üretkenlik seviyelerine ulaşmalarına yardımcı olur. Motive olmuş ve vasıflı bir iş gücü inovasyonu ve kârlılığı yönlendirdiğinden, bu her kuruluş için kesinlikle harika bir haber.

5. Gelişmiş Etkileşim

Bazıları, büyük ölçüde video izlemekten oluşan eğitim programlarının öğrenmenin pasif ve ilgi çekici olmayan bir yolu olduğunu iddia edebilir. Ancak etkileşim, kurumsal eğitim programınızda video kullanmanın yadsınamaz bir yararı olduğundan, bu gerçeklerden uzaktır. Tek yapmanız gereken, her video modülünden sonra veya sırasında küçük testler, anketler veya anketler gibi etkileşimli öğeler eklemektir. Bunlar, öğrencilerin ilgisini çekecekleri, az önce izledikleri videodan en önemli bilgileri çıkarmalarına yardımcı olacağı ve eğitmenlere kursun etkililiğiyle ilgili yararlı veriler sağlayacağı için birçok amaca hizmet edecektir.

6. Düşük Eğitim Maliyetleri

Video kullanmanın bir başka yararı da, geleneksel eğitim yöntemleriyle ilişkili maliyetlerin çoğunu ortadan kaldırmasıdır. Birden çok katılımcı için yerinde eğitim düzenlemek için materyal yazdırmanız, eğitmen kiralamanız veya konum kiralamanız gerekmez. Ayrıca prodüksiyon sürecini bütçenize göre ayarlayabilir ve daha basit ya da daha profesyonel görünümlü videolar yapmanızı sağlayan yazılımlara yatırım yapabilirsiniz. Her iki seçeneğin de harika öğrenme sonuçları getireceğinden emin olabilirsiniz. Son olarak, bu kadar kolay yeniden kullanılabilmeleri, çalışanlarınızın uzun süre kullanabilecekleri bir video kitaplığı oluşturmanıza olanak tanır.

7. Gelecek İçin Ölçeklenebilirlik

Şirketiniz büyüdükçe, eğitim programınızın daha fazla öğrenciye yer vermesi mantıklı olacaktır. Ancak, bunları barındıran bir video paylaşım platformuna veya Öğrenme Yönetim Sistemine yatırım yaptıktan sonra, onlarca veya yüzlerce kişinin buna erişimi olması fark etmez. Ve uluslararası olmak istiyorsanız, videoların yine bir çözümü var. Sıfırdan tasarlanması gereken geleneksel öğrenme materyalleriyle karşılaştırıldığında videolar, farklı dillerde kolayca altyazı veya dublaj eklemenizi sağlar. Bu, kuruluşunuzda büyüme ve çeşitlilik için çabalarken maliyeti düşük tutmanıza yardımcı olur.

Çözüm

Öğrencilerin tercihleri ​​değişti ve modası geçmiş öğrenme yöntemlerine takılıp kalmak için hiçbir neden yok. Bunun yanı sıra kurumsal eğitim programlarında video kullanmanın faydaları göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Umarız bu makale, iş gücünüzü maksimum potansiyeline ulaşma ve geleceğe hazırlanma konusunda desteklemek için video tabanlı öğrenimden yararlanma konusunda sizi ikna etmiştir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.