Öğrenme Stratejisi Nasıl Geliştirilir?

Öğrenme stratejileri

Kapsam, genel bakış, faydalar, paydaşlar, süreç akışı, pazarlama planı (ilgiliyse), zaman çizelgesi ve sık sorulan soruların tümü bir öğrenme stratejisi geliştirmede rol oynar. Bir projeye, fikre veya programa başlamadan önce kişinin bir stratejisi olmalıdır. Bunu başarmak için, nelerin dahil edileceğine dair daha iyi bir yapıyı hesaba katmak için belirli kilit bölümlere odaklanmanın yararlı olabileceğine inanıyorum.

Bir Öğrenme Stratejisi Geliştirmede Odaklanılması Gereken Kilit Bölümler

Öyleyse başlayalım! Belirli bir proje, fikir, program vb. için stratejinizin kapsamı konusunda net olmanız çok önemlidir. Sizi bunu yapmaya iten ne oldu? Genel bir bakış, herkesin projeniz, fikriniz veya programınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için çok yardımcı olacaktır. Karışıklığı, birçok soruyu ve geri tepmeyi önlemek için olabildiğince ayrıntılı olmaya çalışın.

Bu netleştirildikten sonra, bunun projeye, fikre veya programa nasıl yardımcı olacağını belirlemeye geçebiliriz. Mümkün olduğu kadar çok gerçeği dahil ederek herkesin neyin amaçlandığını anladığından emin olun. Herkesin projenin, girişimin veya programın tüm şirkete ve paydaşlarınıza nasıl fayda sağlayacağını anlamasına yardımcı olacağından, stratejinin faydalarını bulmak çok önemlidir. Faydalar net olmalı, projeniz, fikriniz veya programınızla ilgili olmalı ve herkese yardımcı olmalıdır.

Projenizin, fikrinizin, programınızın vb. geliştirilmesi boyunca yer alan paydaşlar, şirketteki herkesin kendi girdilerinin gerekli olup olmadığını, onlarla nasıl çalışacağınızı veya harici müşterilerin de dahil olup olmadığını bilmesini sağlamalıdır. İç ve dış paydaşlar da dahil olmak üzere tüm ilgili paydaşları sürece dahil ettiğinizden emin olun. Paydaşların, projeye/fikre göre iş arkadaşlarınız veya şirket dışındaki dış müşterileriniz olabileceğini unutmayın.

Artık daha önce bahsedilen detaylar netleştiğine ve kapsam ve katkı sağlayanlar bilindiğine göre, işin nasıl yürütüleceğini, hangi adımların atılacağını, ne tür faaliyetlerin yapılacağını herkesin tam olarak anlaması için süreç akışını tarif etmenin zamanı geldi. yer alacak, bunları kim yapacak ve bu süreç ne zaman güncellenecek. Süreç akışının bir strateji oluşturmanın en önemli adımlarından biri olduğunu söyleyebilirim çünkü eylem adımlarında ne olacağını çok net bir şekilde ortaya koyacaktır.

Projenizin veya fikrinizin dahili veya harici olarak pazarlanması gerekip gerekmediğine bakılmaksızın, pazarlama stratejisinin ne olacağını ve projenizi görünür kılmak için temel adımları/planı anlamak çok önemlidir. Projenizi tanıtmayı planladığınız tüm kanalları belirleyerek başlayın:

  • Proje/fikir nasıl duyurulacak?
  • Projeyi/fikri sürekli olarak nasıl tanıtacaksınız? Ana tanıtım kanalı ne olacak (e-posta, sosyal medya vb.)?
  • Promosyon hangi günlerde/haftalarda gerçekleşecek? Gönderilerle yinelenen bir etkinlik listesi/takvimi oluşturun.

Tam strateji akışı sırasında tüm sürecin bir yol haritası da son derece yardımcı olacaktır. Süreç boyunca ayarlanması gerekebilecek kesin tarihlere bağlı kalmamak için, stratejinin ana aşamalarını ve bunların sürmesi beklenen süreyi (projeye/fikre bağlı olarak) hafta veya ay olarak dahil etmenizi tavsiye ederim. / programı). Proje, fikir veya program uygulanmak üzereyken, proje yöneticileri eksiksiz bilgi ve ayrıntılarla ayrıntılı bir zaman çizelgesi geliştirebilir.

Projeye, fikre veya programa bağlı olarak stratejiyi tamamlamak için başka yararlı bilgiler olabilir ve bunlar bağlama göre dahil edilebilir. Ancak, stratejinizin hedef kitlenize odaklandığından, özlü ve doğru olduğundan emin olmak için bu tür bilgileri eklemek her zaman yararlı olacaktır. Fikirlerin çoğu için SSS’leri ve hatta reklam kampanyalarını destekliyorum çünkü bunlar, ne yapmaya çalıştığınızı ve bunun nasıl yapıldığını herkes için daha net hale getirecek. SSS’lerde proje, strateji, program vb. ile ilgili en önemli ve temel soruların yanıtlarını herkes doğrulayabilir.

Çözüm

Bu yapı, herkesin bir öğrenme stratejisi geliştirirken en önemli ayrıntıları ve projeleri/fikirleri/programları için süreç belgelerini nasıl oluşturacağını ve derleyeceğini öğrenmesine yardımcı olabilir. Buna kapsam, genel bakış, nasıl yardımcı olacağı, faydaları, dahil olan paydaşlar, süreç akışı, pazarlama planı (varsa), zaman çizelgesi ve SSS’ler hakkında bölümlere sahip olmak dahildir. Umarım size yardımcı olur ve böyle bir stratejinin nasıl geliştirileceği konusunda sorularınız varsa ve desteğe ihtiyacınız varsa, destek olmaktan ve rehberlik etmekten mutluluk duyarım!

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.