Senaryo Tabanlı Öğrenme Modülleri: Adım Adım Nasıl Oluşturulur

Adım Adım Senaryo Tabanlı Öğrenme Modülleri Oluşturma

Modern öğrenme metodolojileri, öğrencilere ve kuruluşlara nihai faydalar sunmaktadır. Senaryo öğrenimi yoluyla ilgi çekici bir ortamda öğrenmeyi kim sevmez? Senaryo tabanlı öğrenme, geleneksel öğrenme sistemlerinin zorluklarının üstesinden gelir ve sürükleyici bir öğrenme deneyimi sağlar. Sonuçlar, öğrencinin gerçekçi çalışma zorluklarına dayanan farklı senaryolardaki seçimine dayanmaktadır. Bu çözümler, problem çözme becerileri oluşturmak, gerçek zamanlı uygulama sunmak ve bir probleme farklı çözümlerin uygulanabilirliğini doğrulamak için idealdir. Bu nedenle, birkaç şirket senaryo tabanlı öğrenme modülleri hazırlamaktadır. O halde bugün, senaryo tabanlı e-Öğrenim çözümleri oluşturmak için hızlı adımlardan bazılarında size yardımcı olalım. Sonlara doğru senaryo öğrenme modülü geliştirmeyle ilgili bazı hızlı ipuçları ekleyeceğiz.

Senaryo Tabanlı Öğrenme Çözümleri Nasıl Oluşturulur?

Ses, görüntü veya metin kullanarak senaryolara dayalı öğrenme çözümleri oluşturmak kolaydır. Burada, senaryo tabanlı e-Öğrenim çözümleri oluşturmak için videoları kullanmanın üzerinden geçeceğiz.

1. Konu Uzmanlarını İşe Alma

Öğrenme çözümleri için senaryolar oluşturmanın ilk ve en önemli adımı Konu Uzmanlarını dahil etmektir. Amaç, farklı gerçek zamanlı sanal karakterleri kullanarak senaryoyu son derece alakalı hale getirmektir. Profesyonel Konu Uzmanları, genel öğrenme bağlamını oluşturur ve ilgili seçenekleri paylaşır. Ayrıca bu uzmanlar, tüm senaryonun bilgisiz bir kurs veya robotik bir eğitim oturumu gibi görünmemesini sağlar.

2. Senaryo Karakterlerini Adlandırma

Genel eğitim etkinliğini artırmak için senaryo karakterlerinin gerçek adlarını kullanmak önemlidir. Tanımlamaları kullanmak, karakterlerinizi karton figürler haline getirecek ve bu da tüm öğrenme sürecini sıkıcı hale getirecektir. Ayrışmış karakter adları nedeniyle öğrenciler yavaş yavaş ilgilerini kaybedeceklerdir. Yani tek yapmanız gereken, modüllerinizdeki karakterleri adlandırırken alakalı kalmak. Önde gelen e-Öğrenim çözüm sağlayıcıları buna özellikle dikkat eder ve asla soyut karakterler kullanmaz.

3. Doğrudan Konuşma Anlatımı Kullanma

Ardından, senaryoyu öğrencilere açıklamak için doğru anlatıyı seçmek önemlidir. Çok uzun, beceriksiz veya sıkıcı olmamalı; Bu, öğrencilerin tam öğrenme sürecinde ilgisiz kalmasına neden olur. Buradaki en iyi çözüm, doğrudan konuşmayı kullanarak tüm anlatıyı sinematik hale getirmektir. Bu, bu senaryoları kullanan öğrencilerle geri bildirim paylaşmaya kadar uzanır. Doğru anlatımın seçilmesi, şirketlerin öğrencileri öğrenme modüllerine dahil etmek için sıfatlar yerine eylem fiilleri kullanmasına yardımcı olur.

4. Farklı İpuçları Dahil Etme

İpuçları ilginçtir ve senaryo tabanlı öğrenme çözümlerinde öğrenciler için heyecan verici veya dikkat dağıtıcı olabilir. Öğrencilerin durumlarını analiz etmelerine ve buna göre kararlar almalarına yardımcı olurlar. En iyi çözüm, ipuçlarını vermeden önce öğrencilere tam bir bağlam vermektir. Öğrencilerin odak noktasını ne yapacaklarından yapmalarının beklendiği şeye kaydırırlar. Bu nedenle, ilginç ayrıntılar içeren sorular ve cevaplar sunulur. Senaryo tabanlı yöntemde hızlı bir arka plan, kurs tasarımcılarının öğrencilere gelişmiş ve gerçekçi seçenekler sunmasına yardımcı olur.

5. Yaygın Hatalar Seçeneği Ekleme

Herhangi bir senaryo öğrenme modülünün önemli bir parçası, öğrencilerinizin başarısız olmasına izin vermektir. Öğrencileriniz hata yaptıklarında daha iyi öğrenirler. Bu nedenle, öğrencileriniz için ayarlanan eksiksiz senaryo seçeneklerinde yaygın bir hata seçeneğini bulundurmanız önemlidir. Öğrencilerin yanlış seçeneği seçmeleri durumunda ne olacağını bilmeleri kolaydır. Öğrenciler güvenli bir ortamda öğrenebilecekleri için bu, senaryo öğreniminin özünü olduğu gibi tutar. Bu hatalar asla ciddi yankılara neden olmaz, bu da öğrencilerin eğitime güven duymasına yardımcı olur.

6. Doğru Araçları Seçmek

Son olarak, etkili senaryo tabanlı e-Öğrenim çözümleri oluşturmak için doğru araçların seçimi. İhtiyacınız olan tek şey, etkileşimli bir hikaye oluşturma aracı, şema düzenleyiciler, zihin haritalama araçları, akış şeması hazırlama araçları ve etkileşimli kurgu oyunu yaratıcılarıdır. Diğer bazı araçlar, gerçekçi durum simülatörleri veya konuşma simülatörleridir. Piyasada bulunan çeşitli araçlar, işletmelerin senaryo planlama kavramlarını gerçekleştirmelerini kolaylaştırır. Yazılım, eylem planını görselleştirmeye ve onu yolunda tutmaya yardımcı olur. Güçlü kodlama ve son derece sezgisel Kullanıcı Arayüzleri sayesinde bu araçların genel kalitesi muazzamdır.

Senaryo Tabanlı e-Öğrenim: Hızlı Noktalar

  • Öğrencilerin kararları ve seçimleri, herhangi bir senaryoya dayalı öğrenme programının merkezinde yer almalıdır.
  • Öğrencilerin senaryo öğrenmede eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini uygulamalarına izin vermek önemlidir.
  • E-Öğrenim senaryoları, öğrencilere gerçekçi bir dijital ortam sunmalıdır.
  • Senaryo tabanlı e-Öğrenim oldukça ilgi çekici olmalı ve gelişmiş akılda tutma yetenekleri sunmalıdır.

Çözüm

Bu nedenle, eğitim veya öğretim sektörü için oldukça etkili senaryo tabanlı öğrenme çözümleri oluşturmak kolaydır. Gerçek senaryoların oluşturulmasını ve e-Öğrenim kurslarının tasarımını içerir. Ayrıca, özel senaryo tabanlı öğrenme modülleri geliştirmek için en iyi yazma araçlarını seçmek önemlidir. Kaçırılmaması gereken, bu öğrenim çözümlerini kullanan genel öğrenci gelişimi ve işletme karıdır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.