Yapay Zekanın B2B Talep Üretiminde Devrim Yaratmasının 5 Yolu

Yapay Zekanın B2B Talep Üretimi Üzerindeki Etkisini Keşfetme

Dünyanın dört bir yanındaki endüstriler, işin doğasından bağımsız olarak, teknoloji her geçen gün daha akıllı hale geldikçe Yapay Zekayı (AI) benimsiyor. Tahmine dayalı analitik, kişiselleştirme, siber güvenlik ve hız gibi özellikleri, işletmelerin bu teknolojiye artan güvenine katkıda bulunan nedenlerden bazılarıdır. Şimdi, özellikle B2B talep oluşturma hakkında konuşursak, dört gözle bekleyecek ve tartışacak çok şey var. İlerlerken, bu makalede, yapay zekanın B2B talep üretimini etkilemesinin ve dönüştürmesinin olası yollarından bazılarını listeliyoruz. Şimdi, B2B talep üretimi oluşturmak için AI kullanma tartışmasına geçmeden önce, bu terimin ne anlama geldiğini anlayalım.

e-Kitap Yayını: e-Öğrenim İşinizi Ölçeklendirmek İçin En İyi Potansiyel Müşteri Yaratma Taktikleri

eKitap Sürümü

E-Öğrenim İşinizi Ölçeklendirmek İçin En İyi Potansiyel Müşteri Yaratma Taktikleri

Potansiyel müşteri oluşturma çabalarınızı artırmak ister misiniz? Bu pazarlama e-Kitabında, müşteri adayı oluşturmak için denenmiş ve test edilmiş teknikler ve yenilikçi fikirler bulacaksınız.

B2B Talep Oluşturma Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, talep yaratma, işletmelerin ürün ve hizmetlere talep yaratmak için reklam ve iş süreçlerini optimize ederek ulaşmaya çalıştıkları bir hedeftir. Bu taktikler pazarlama, kişisel satış, kişiselleştirme ve daha fazlasını içerebilir. Özellikle B2B talep üretimi için, işletmelerin yararlı bulabileceği araçlar, ürünler veya hizmetler için talep yaratılır. Örneğin, video editörleri, kırtasiye ürünleri, dijital pazarlama hizmetleri ve daha fazlası.

Yapay Zeka B2B Talep Oluşturmayı Nasıl Sağlar?

1. Tahmine Dayalı Analitik ile Etkili Karar Verme

Yapay zekanın verileri kullanarak yaklaşık sonuçları tahmin etme yeteneğine tahmine dayalı analitik denir. AI’nın bu kalitesi, işletmelerin çalışma şeklini etkiledi. İşletmeler, hedef pazarlarını daha iyi anlamak için tahmine dayalı analitiği kullanıyor. AI ayrıca işletmelerin, kullanıcıların isteyebileceği yeni bir ürün/hizmet sunarak doldurulabilecek boşlukları anlamalarına yardımcı olur. Örneğin, e-ticaret devi Amazon, ürünlere olan talebi tahmin etmek için yapay zekayı kullanıyor. Şirket, talepleri tahmin etmek için kullanıcıların alışveriş ve arama davranışları aracılığıyla topladığı geçmiş verileri kullanır. Ayrıca bu verileri, reklam kampanyalarını buna göre optimize ederek talep oluşturmak için kullanır.

2. Talep Yaratmak İçin Kullanıcı Deneyimini Kişiselleştirin

Accenture tarafından hazırlanan bir rapor, müşterilerin %91’inin ilgili ürün önerileri ve kişiselleştirilmiş teklifler sunan markalardan alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirtiyor. İnternette yaptığınız her şey izlenir ve dijital verilere dönüştürülür. AI, derin öğrenme (DL) ve Makine Öğrenimi (ML) gibi teknolojiler tarafından desteklenir. DL verileri toplar ve ML, yapay zekanın, kullanıcıların ürünleri veya hizmetleri keşfedip satın alarak oluşturduğu bu devasa veri kümesindeki kalıpları bulmasına yardımcı olur.

Veriler aynı zamanda en iyi Yapay Zeka şirketlerinin potansiyel müşterilerin neleri sevebileceğini tahmin etmesine yardımcı olur ve buna göre ekranlarında öneriler gösterir. Platformdaki her kullanıcı, satın alma kararlarını nasıl aldıklarına bağlı olarak ürün/hizmet önerileri alır. Teknolojinin bu yeteneği, platformların müşterilere ihtiyaç duyabilecekleri ancak bilmedikleri ürünleri göstererek talep yaratmasına yardımcı olur.

Kişiselleştirmenin başlıca örnekleri arasında Netflix, Amazon, Spotify ve daha fazlası gibi isimler yer alıyor. Netflix ve Spotify, kullanıcıların bu portallarda içerik yayınlama şeklini izler. Bu etkinlikten oluşturulan veriler kullanılarak, daha fazla içerik akışı için öneriler ekranlarında gösterilir. Bu, kullanıcıların beğenebilecekleri filmleri, şovları, müzikleri ve benzeri diğer içerikleri bulmalarına yardımcı olur.

3. Gelişmiş Reklam Kampanyaları

Doğru reklam stratejisi, bir kuruluşun yatırım getirisini artırmaya katkıda bulunur. AI, işletmelerin reklam kampanyalarını optimize etmelerine yardımcı olur. Kullanıcıların satın alma kararları verme davranışlarını izleyerek oluşturulan veriler, yapay zekanın potansiyel müşterilerin zevklerini anlamasına yardımcı olur. Bu, işletmelerin daha kişiselleştirilmiş reklam kampanyaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olur.

Kullanıcıların ekranlarında beğenilerine göre reklamlar gösterilmektedir. Google gibi markalar, çeşitli web sitelerinde, uygulamalarda ve YouTube gibi platformlarda reklam göstermek için bu kişiselleştirmeyi kullanır. Bir Wunderkind raporu, kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyalarının Y kuşağının marka sadakatini ortalama %28 artırdığını öne sürüyor.

4. Pazarlama İçeriğinin Geliştirilmiş Kalitesi

İster yazılı ister grafik olsun, pazarlama içeriğinin kalitesi yatırım getirisini olumlu veya olumsuz etkiler. Bu nedenle, gösterilen içeriğin kalitesine odaklanmak günümüzde çok önemli hale geldi. Google ve Bing gibi arama motorları bile, algoritmalarındaki kaliteyi, web sitelerini sıralamak için en önemli faktörlerden biri olarak görüyor. Bu arama motorlarının amacı basittir: en iyi önerilerde alakalı ancak en kaliteli içeriği sunmak. Dolayısıyla, kuruluşunuzda dil veya tasarım uzmanları olmasa bile yapay zeka kullanmak bu boşluğu doldurmanıza yardımcı olabilir.

En iyi Yapay Zeka şirketleri sayesinde yapay zeka üretken araçlarında büyük bir patlama var. Şu anda piyasada, kullanıcıların basit komutlar kullanarak benzersiz içerik oluşturmasına olanak tanıyan çok sayıda tasarım aracı ve yazma aracı bulunmaktadır. Saniyeler içinde yüksek kaliteli yazılı içerik oluşturmak için ChatGPT ve Bing AI gibi araçları kullanabilirsiniz. Bu araçlar ayrıca içeriğin amacını, tonunu, kelime sayısını vb. özelleştirmenizi sağlar. Grafikler için, komutlar gönderildikten sonra dakikalar içinde görseller oluşturan Canva, Midjourney ve Dall E-2 gibi popüler araçlar vardır. Yapay zeka araçlarını bir reklamveren olarak kullanmak, yalnızca pazarlama stratejinizin kalitesini artırmakla kalmaz, aynı zamanda reklam içeriğinizin miktarını da artırabilirsiniz.

5. Müşteri Hizmetleri Yoluyla Talep Yaratmak

Müşteri hizmetleri, müşterilerinizle iletişim kurmanın ve onları satın alma davranışlarına bağlı olarak kullanabilecekleri ürün ve hizmetler hakkında bilgilendirmenin iyi bir yoludur. AI kullanılarak bu süreç otomatikleştirilebilir. Birçok endüstri, sohbet robotlarında AI kullanır. AI sohbet botlarının başlıca kullanıcıları arasında bankalar, perakende şirketleri, dijital marketler ve daha fazlası bulunur.

Amaç, müşteri sorgularını her zamankinden daha hızlı çözmek ve yapay zekanın artan kalitesi aynı zamanda müşteri hizmetlerinin kalitesini de artırıyor ve markaların müşteriyi elde tutma oranlarını artırmasına yardımcı oluyor. Şimdi, AI kullanarak tatmin edici ve hızlı müşteri hizmetleri sunmanın yanı sıra, sonuçta markaların güven oluşturmasına yardımcı olan AI, hedeflenen müşterilerin tercih edebileceği olası ürün veya hizmetleri sunmada da yararlıdır.

Sarma

AI, işletmelerin çalışma biçiminde devrim yaratıyor ve daha iyi ölçeklenmelerine yardımcı oluyor. Ancak yapay zeka aynı zamanda çok daha etkili stratejiler gerektiren bir durum yaratıyor. Bu teknoloji, birçok yeni kurulan şirketin ve küçük işletmenin, büyük işletmelerle karşılaştırıldığında reklam kampanyalarında kaliteye ulaşmak için hâlâ yeterliliğe veya bütçeye sahip olmadığı kurumsal dünyada kıyasıya bir rekabeti beraberinde getirecek.

Tutarlı Bir Yüksek Kaliteli Potansiyel Müşteri Akışına mı ihtiyacınız var?

Başarılı bir potansiyel müşteri yaratma stratejisi oluşturmak ve yürütmek için bizimle birlikte çalışın. Medya Kitimizde, e-Öğrenim ürünlerinizi ve hizmetlerinizi doğru alıcılara tanıtmak için yüksek performanslı çözümler bulacaksınız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.